Cinci sfaturi pentru bulbii de flori

V-ar placea o mare de flori in gradina primavara si vara? Atunci bulbii de flori reprezinta solutia perfecta. Aveti o serie nesfarsita de optiuni, astfel incat sa creati o dispunere incantatoare si felurit colorata in gradina, pe terasa si balcon. Unii vor inflori vara, iar altii vor inflori primavara. Plantand ambele tipuri, va puteti bucura de flori in cea mai mare parte a anului.
 
Avem o serie de sfaturi ca sa aveti siguranta ca bulbii de flori se ridica la inaltimea intregului lor potential.

Sfatul 1: Cand se planteaza bulbii de flori

Bulbii care infloresc vara trebuie plantati primavara. Este important ca vremea sa fie suficient de buna incat sa nu mai existe ingheturi noaptea. Plantele care infloresc primavara sunt diferite. Acesti bulbi de flori (deseori numiti si bulbi de toamna) trebuie sa fie bagati in pamant inaintea primelor ingheturi nocturne. Aceasta perioada se intinde din septembrie pana in decembrie. Este important ca temperatura sa fie mai scazuta de 10 °C.

Sfatul 2: Care este cel mai bun mod de depozitare a bulbilor de flori?

Desigur, este bine sa va faceti din timp stocul de bulbi, ca sa fiti pregatiti sa-i plantati odata ce a sosit momentul potrivit. Dar daca mai dureaza pana cand sunteti gata sa-i plantati, este important ca intre timp sa depozitati bulbii in mod corespunzator. Va trebui sa va asigurati ca bulbii de flori sunt depozitati intr-un loc uscat si rece, de exemplu in garaj, in pivnita sau intr-un sopron. Este important sa nu se formeze mucegai pe bulbi din cauza umezelii. Daca se intampla asa ceva, lasati-i sa se usuce si apoi plantati-i imediat.

Sfatul 3: Fiti creativi si plantati bulbii in ghivece sau jardiniere

Nu aveti mult spatiu, dar totusi v-ar placea niste flori pe terasa sau balcon? Nicio problema; puteti planta bulbii de flori si intr-un ghiveci sau intr-o jardiniera. Alegeti un ghiveci sau o jardiniera draguta, umpleti-o cu pamant si plantati bulbii.

Este chiar mai usor sa apelati la o versiune gata de utilizare, cu care puteti avea bulbi de flori in ghiveci intr-o clipa. De exemplu, puteti folosi discul de bulbi de flori 1-2-3, care este gata in doar trei pasi – numele chiar spune totul!

Nota: este important sa puneti un strat de hidrogranule pe fundul ghiveciului, pentru a permite o scurgere buna. Deasupra acestui strat se pune pamant de flori.

Sfatul 4: Plantati bulbii de flori suficient de distantati

Cand plantati bulbi de flori, distanta la care ii puneti este un aspect important. Bineinteles, florile trebuie sa aiba suficient loc sa creasca, dar trebuie si sa fie suficient de apropiate pentru a crea un efect deosebit.

Cel mai bine este sa ii puneti la o distanta de 3 ori mai mare decat bulbul respectiv. Astfel veti fi siguri ca planta are suficient loc sa creasca. Adancimea de plantare a bulbilor influenteaza si ea nivelul de dezvoltare. Plantati-i la o inaltime de 3 ori mai mare decat cea a bulbului. Atunci veti sti ca ati procedat corect!

Sfatul 5: Combinati si asortati cu plante perene

Chiar se poate face asa ceva? Bineinteles! Bulbii de flori completeaza de minune plantele perene. Bulbii infloresc primavara si vara (in functie de soiul lor), iar plantele perene umplu spatiul in restul timpului, ca sa nu aveti locuri goale toamna si iarna. In plus, aceasta combinatie creeaza o varietate placuta.

De retinut: Cand plantati bulbi de flori printre perene, aveti grija sa lasati suficient loc intre plante.

Cos de cumparaturi

×

Product title

1 x 29,95 lei

Subtotal