Lista de verificare pentru iarna: Pregatiti-va gradina, curtea, terasa (de acoperis) sau balconul

Pe masura ce vremea de afara se raceste, tindeti sa petreceti mai mult timp la interior. Totusi acum este momentul sa va pregatiti gradina, curtea, terasa (de acoperis) sau balconul pentru iarna. Ganditi-va la toate plantele si vietuitoarele care pot trai in gradina dvs. Bineinteles, este important sa va pregatiti si iazul pentru vremea geroasa. Cu lista de verificare pentru iarna de la Bakker, va puteti asigura ca ati facut toate pregatirile necesare inainte de instalarea vremii cu adevarat reci.

Lista de verificare „Gata pentru iarna”

1. Ultima perioada de plantare inainte de iarna

Toamna este o perioada importanta pentru iesirea in gradina si apropierea de natura. Acum este cel mai potrivit moment pentru a sadi anumite plante, precum trandafirii, pomii si arbustii fructiferi. Ar fi preferabil sa puneti in pamant numerosi copaci inainte de inghet. Radacinile si trunchiurile vor avea astfel timp prinda putere inainte de inceputul iernii. Primavara va veti bucura de niste rezultate fantastice. Florile vor fi mai puternice si vor tine mai mult, iar plantele vor creste mai repede. Si bulbii care infloresc primavara trebuie plantati inaintea primului inghet. Lalelele, narcisele, zambilele etc. infloresc toate primavara. Combinati-va preferatele, pentru o bordura plina de culoare primavara.

2. Tundere

Tunderea se face tot anul, deci si toamna. Unele plante trebuie sa fie tunse inainte de venirea iernii, altfel ar putea muri din cauza frigului. Este important sa tundeti trandafirii, arbustii si copacii (fructiferi). Asigurati-va ca cititi pe site-ul web Bakker cat de mult puteti tunde plantele. Unii arbusti se taie pana la nivelul solului, pe cand altii isi pastreaza crengile. Cand aveti plante cu flori, aveti grija sa taiati florile ofilite.

3. Protejarea plantelor impotriva inghetului

Numeroase plante de gradina si numerosi bulbi de flori nu rezista la frigul iernii. Aceasta inseamna ca au nevoie de protectie in timpul perioadelor de inghet. Oferiti-le plantelor care nu sunt capabile sa reziste la inghet o haina de iarna sub forma unor acoperitoare de protectie. Plantele in ghiveci pot fi protejate cu folie cu bule. Puteti pune aceste ghivece de flori si la interior, unde este cald si bine. In acest fel, va puteti bucura mult timp de plantele dvs. Plantele perene sadite in sol deschis sau in borduri sunt greu de protejat cu folie cu bule sau invelitoare de protectie. Pentru aceste plante, utilizati compost sau un amestec de gunoi de grajd si turba.

4. Udarea suplimentara si schimbarea ghivecelor

Udati gardurile vii, coniferele si plantele nou sadite inainte de inghet. Astfel va fi sigur ca au suficienta apa si ca nu vor ingheta. Plantele de ghiveci care au nevoie de mai mult spatiu pot fi replantate acum. Toti arbustii si plantele perene se pot replanta acum intr-un loc diferit. Nu se recomanda replantarea copacilor. Trunchiul va avea dificultati in a prinde radacini intr-un loc nou, asadar sansa de supravietuire a copacului este mica. Dupa plantare, asigurati intotdeauna mai multa apa. Replantarea necesita un efort considerabil din partea arbustilor si plantelor perene. Aveti o gradina cu iarba? Dati-le radacinilor de iarba mai mult oxigen, facand orificii in pamant. Astfel, iarba va creste mai bine primavara.

5. Curatenia afara

Nimeni nu-si doreste buruieni in gradina. Acestea u arata bine, iar plivitul nu este niciodata o treaba usoara. Iata de ce este mai bine sa va ocupati de acest aspect inainte de sosirea iernii. Astfel nu veti avea mult de plivit primavara. Puteti folosi frunzele cazute in diferite moduri. In primul rand, puteti sa le lasati ca strat de mulci izolant pentru plantele sensibile la inghet. O alta posibilitate este sa faceti compost din frunze. Sau sa faceti decoratiuni frumoase pentru casa, precum o coronita sau un stalp de toamna. Asadar nu aruncati frunzele – folositi-le!

6. Robinete de apa si iazuri

Iazul are mereu nevoie de multa atentie. Pregatirea pentru iarna nu este dificila daca tineti pasul cu intretinerea. Indepartati frunzele cazute in iaz si taiati toate plantele din jurul acestuia. Acest lucru previne putrezirea frunzelor in apa. Pentru a impiedica frunzele sa cada in iaz, acoperiti-l cu o plasa in timpul toamnei. Aveti pesti in iaz? Daca da, atunci asigurati-va ca o parte a iazului este intotdeauna neacoperita de gheata. Astfel pestii vor avea suficient oxigen. Doriti sa aflati in detaliu cum sa va pregatiti iazul pentru iarna? Atunci analizati lista Bakker de verificare pentru iaz pentru iarna.

Nu uitati sa opriti orice robinetele de afara, pentru a evita inghetarea sau craparea tevilor. Apa din tevi se dilata cand ingheata, ceea ce face tevile sa crape.

Vietuitoare de iarna

Vietuitoarele din gradina ii dau acesteia o atmosfera incantatoare si o fac sa para un mic paradis. Iarna ar fi bine sa le oferiti o locuinta. Nu faceti acest lucru aducandu-le in casa, ci facand o mica locuinta pentru ele afara. De exemplu, atarnati o casuta de pasari intr-un copac sau puneti un hotel pentru insecte pe o masa de afara. Lasati ceva gustos pentru pasari si veverite, de exemplu niste seu sau niste nuci.

Cos de cumparaturi

×

Product title

1 x 29,95 lei

Subtotal