Plantarea bulbilor – floare la ureche!

Cum sa plantati bulbi de flori

Vine toamna, iar aceasta inseamna ca soseste din nou momentul plantarii bulbilor de flori! Plantarea bulbilor de flori este simpla, chiar daca nu ati mai facut acest lucru. In plus, e foarte distractiva! Aduceti pe toata lumea in gradina si transformati-o intr-o activitate de familie. Cu aceste sfaturi si trucuri, veti invata exact cum si cand sa plantati bulbii, in functie de momentul infloririi lor, primavara sau vara.

Care este diferenta dintre bulbii de primavara si cei de vara?

Inainte de a incepe plantarea, este important sa stiti despre diferitele tipuri de bulbi. Daca plantati bulbii nepotriviti in momentul nepotrivit, tot ce veti avea este o gradina goala. Printre bulbii care infloresc primavara se numara specii bine cunoscute, precum lalelele. Pe acestia plantati-i toamna, astfel incat sa va puteti bucura de florile lor frumoase primavara, cand vor inflori in acelasi timp cu faimoasele campuri de lalele din Olanda. Bulbii de vara se planteaza in momentul in care infloresc cei de primavara. Dupa cum le spune si numele, bulbii de vara va inveselesc gradina vara. Bulbii de primavara arata aproape identic cu cei de vara.

Daca va doriti o mare de flori primavara, plantati-i toamna!

Cei mai cunoscuti bulbi sunt cei care infloresc primavara, precum cei care cresc in legendara gradina de flori Keukenhof. Primii bulbi de primavara care infloresc sunt ghioceii si Eranthis cilicica. Dupa aceea, musafirele de primavara vor incepe sa apara unele dupa altele: puteti sa va asteptati la branduse, narcisesi lalele care sa va umple gradina de culoare din februarie pana in iunie.

Cand ar trebui sa plantati bulbii de primavara si cand infloresc?

Cel mai bine este sa plantati bulbii de flori de primavara intre mijlocul lunii septembrie si sfarsitul lunii decembrie. Bineinteles, exista intotdeauna exceptii: puteti astepta pana la inceputul primaverii ca sa plantati flori precum Amaryllis sau Lilium. Momentul perfect pentru plantare este cand temperatura scade sub 10 °C. Atunci e momentul sa va plantati gradina dupa placul inimii. Tot ce le trebuie bulbilor de flori sunt cateva saptamani sub 8 °C, desi durata variaza dupa tipul si marimea bulbului. Cu cat se face mai frig si cu cat mai mult dureaza frigul, cu atat mai bine vor inflori in cele din urma. Asigurati-va ca bulbii se afla in pamant inaintea primului ger, altfel ar putea ingheta. In eventualitatea unor ingheturi de sub -10 °C, va recomandam sa acoperiti pamantul unde sunt plantati bulbii. Zapada nu le face rau bulbilor de flori. De fapt, are rolul unui strat izolator suplimentar.

Perioada de inflorire variaza in functie de tipul bulbului si de perioada de plantare. Primii bulbi care vor iesi din pamant sunt ghioceii, care isi fac aparitia inca din ianuarie. Lilium este ultimul bulb care infloreste primavara. Unii il considera a fi chiar un bulb de vara, deoarece infloreste in iunie sau iulie. Dupa cum am spus mai inainte, toti bulbii au nevoie de o perioada rece ca sa se dezvolte, iar florile vor aparea mai repede daca inceputul anului este calduros (peste 10 °C). Aceasta inseamna ca vremea controleaza momentul in care infloresc bulbii. Cu cat mai lunga si mai grea a fost perioada de iarna, cu atat mai mult si mai puternic vor inflori plantele dvs.

Doriti sa va plantati bulbii preferati? Uitati-va mai jos la calendarul Bakker de plantare si inflorire pentru bulbii de flori de primavara:

Pasi pentru plantarea bulbilor de primavara

Plantarea bulbilor de flori este foarte simpla, iar crearea unei gradini frumoase este floare la ureche. Urmati pasii de mai jos si asteptati primavara:

  1. Plantati bulbii intre mijlocul lunii septembrie si sfarsitul lunii decembrie. Este important ca temperatura sa fie mai scazuta de 10 °C.
  2. Plantati bulbii de primavara intr-un loc insorit. Dupa ce trece iarna, au nevoie de mult soare pentru a inflori.
  3. Sapati o groapa pentru un grup de bulbi sau sapati gauri mai mici pentru bulbi individuali si grupuri mici. Adancimea gropii trebuie sa fie aproximativ de doua ori cat inaltimea si marimea bulbului. Fiti foarte atenti la distanta dintre bulbi, indicata pe ambalaj
  4. Bulbii de primavara pot fi plantati si in ghiveci. Asigurati-va ca bulbii nu se afla prea aproape de buza ghiveciului, deoarece pot sa fie afectati de inghet.
  5. Pe fundul ghiveciului puneti praf de turba, frunze sau crengute. Sa nu va para rau pentru bulbii care ierneaza afara: au nevoie de vremea rece invioratoare. Ei intra intr-un fel de hibernare si revin la viata cand vremea se incalzeste din nou. Daca se anunta ger aspru, inveliti ghiveciul in folie cu bule sau aduceti-l inauntru, intr-un loc provizoriu unde nu este mai cald de 10 °C.
  6. Umpleti intotdeauna ghiveciul sau bordura cu pamant proaspat pentru bulbi de flori, deoarece acesta contine nutrientii perfecti care contribuie la dezvoltarea bulbilor.
  7. Asigurati-va ca le administrati bulbilor de primavara suficienta apa. Acest lucru este esential pentru dezvoltarea sistemului de radacini al bulbului. La plantarea in ghiveci, este important sa va asigurati ca apa se poate scurge. Pentru bulbi nu e buna prea multa apa.

Un camp presarat cu flori sau ceva mai multa structura?

Un mod simplu de a planta bulbii de flori este sa imprastiati la intamplare un amestec de bulbi prin gradina. Ii plantati pur si simplu acolo unde aterizeaza, iar primavara veti fi rasplatiti cu o surpriza: un camp fantezist de flori, pe care l-ati creat chiar dvs.! Daca va place mai multa ordine si structura, alegeti o tema cromatica si plantati diferite tipuri de flori de diverse culori in gradina sau in ghivecele de pe terasa.

Bulbilor de flori le merge bine sub copaci sau arbusti si pe gazon. Florile anumitor bulbi arata minunat cand infloresc printre plantele perene; in aceasta privinta, Allium reprezinta o alegere deosebit de buna. Naturalizarea bulbilor este perfecta si ea in acest scop. Avantajul este ca bulbii infloresc apoi singuri an de an.

Retineti: Atunci cand cumparati bulbi de flori, acordati intotdeauna atentie prezentei unui marcaj de calitate. Toti bulbii de flori de la Bakker.com au marcajul de calitate Holland Selection si chiar clasa A. Inseamna ca puritatea, culoarea, marimea si sanatatea lor sunt de cea mai buna calitate posibila. Bakker.com vinde numai bulbii cu cea mai mare dimensiune de pe piata. Aceste plante sunt mai puternice, produc flori mai mari sau mai multe si infloresc pentru mai mult timp. Iata de ce Bakker.com ofera o garantie de inflorire de 100% pentru toti bulbii de flori din gama sa. Daca bulbii dvs. sunt timizi si nu vor sa rasara, trimiteti-ne un mesaj.

Cos de cumparaturi

×

Product title

1 x 29,95 lei

Subtotal