Cum sunt cultivate plantele organice?

Cum sunt cultivate plantele organice?

Plante de gradina | 15 Martie 2021

Echipa Bakker.com se straduieste mereu sa-i faca pe oameni mai fericiti cu verdeata, aducandu-i mai aproape de natura si facand mediul inconjurator un pic mai sustenabil. Ati dori sa dati si dvs. o mana de ajutor? Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti plante si bulbi de flori cultivati organic si pamant de ghiveci organic. Aceste plante sunt crescute intr-un mod complet natural, ceea ce inseamna ca in sol nu ajung deloc chimicale. Punand aceste plante si acesti bulbi in gradina, veti pastra pamantul sanatos. Aflati mai multe despre procesul de cultivare a acestor plante si bulbi, dar si despre avantajele utilizarii lor.

Cultivarea naturala

Cand cresteti bulbi sau plante organice, este obligatoriu ca intregul proces sa fie unul natural. Aceasta inseamna ca nu se pot utiliza pesticide chimice sau fertilizatori artificiali in niciun moment pe parcurs. Toate organismele implicate in cultivare trebuie mentinute in viata. Incepe atunci cand plantele sunt foarte tinere. Cultivatorii organici ai Bakker lucreaza cu seminte certificate organic sau cu lastari de la propriile plante, ca sa poata fi siguri ca nu au fost utilizate pesticide intr-o etapa preliminara. Dupa ce petrec perioada de crestere initiala in sera, micile plante sunt sadite intr-un mediu natural. Apoi, naturii ii revine munca mai grea. Organismele din si de deasupra pamantului preiau ingrijirea plantei ca atare. In pamantul in care sunt sadite plantele organice se gasesc bacterii si ciuperci benefice. Aceste microorganisme folositoare le aduc nutrienti plantelor si in schimb primesc zaharuri de la ele. Aceste bacterii si ciuperci atrag la randul lor animale care se hranesc cu ele. Astfel se creeaza un lant trofic complet in jurul plantelor. Avantajul este ca insectele care se hranesc de pe urma plantelor sunt si ele mancate, de exemplu, de afide, broaste sau alte animale mici. Aceasta inseamna ca nu este nevoie de pesticide pentru a pastra plantele sanatoase. Insa plantele tot trebuie sa primeasca apa si hrana naturala de la cultivator atunci cand este necesar. Cu ajutorul pozitiei lunii se pot determina cele mai potrivite momente pentru hranire si udare. Iata de ce nu orele de munca ale cultivatorului sunt cele care determina cand trebuie sa li se acorde atentie plantelor, ci natura. Astfel, plantele sunt ingrijite cu multa dragoste. Acest lucru duce in cele din urma la plante splendide, pe care le puteti pune in gradina. Aruncati o privire la plantele de gradina cultivate organic de la Bakker.

Gradinaritul organic: bun pentru natura, bun si pentru dvs.

Asadar care sunt beneficiile daca treceti la gradinaritul organic si puneti aceste plante in gradina dvs.? Bineinteles, este bine pentru natura. Crescand natural, in sol ajung mai putine pesticide chimice, asadar acestea nu ajung nici in gradina dvs. Toate vietatile din gradina vor adora acest lucru. Multe dintre plantele perene organice cu flori de la Bakker atrag si albinele. Albinele strang nectarul de la flori pe tot parcursul anului si va protejeaza plantele. Asadar chiar creati un mediu propice pentru biodiversitate. Pe langa avantajele pentru natura, exista beneficii suplimentare pentru dvs.! Plantele sunt deseori mai puternice decat cele cultivate in mod conventional. Datorita ingrijirii naturale, plantele isi consolideaza sistemul imunitar si sunt mai rezistente la daunatori si boli. Aceasta inseamna ca au nevoie de mai putina ingrijire din partea dvs. In combinatie cu pamantul de ghiveci organic, aceste plante vor creste calitatea solului in general. Viata solului va incepe si ea sa se refaca si va va ajuta sa faceti primii pasi catre o gradina organica.

In sfarsit, fiecare planta dintr-o recolta organica este putin diferita. La fel ca oamenii, aceste plante au propriile caracteristici. Puteti vedea acest lucru, de exemplu, in forma crengilor sau in lungimea tulpinilor. Aceasta frumusete a imperfectiunilor este un mod grozav de a-i da personalitate gradinii.

Certificare europeana

Uniunea Europeana a stabilit reguli stricte pentru cultivatorii si furnizorii care se doresc a fi organici. In niciun moment de pe parcursul procesului de cultivare nu au voie sa fie folosite pesticide chimice sau fertilizatori artificiali, iar modificarea genetica este si ea interzisa. Pentru fiecare tara, Uniunea Europeana a desemnat un organism independent care trebuie sa evalueze aceste reguli de cateva ori pe an. Cand un cultivator sau furnizor intruneste cerintele, compania primeste o certificare organica. Prin urmare, cand cumparati plante organice este important sa va cautati cu atentie sigla europeana pentru produse organice. Este o sigla verde cu o frunza formata din stele albe si o veti vedea pe toate produsele Bakker cultivate organic.

Doriti sa faceti primii pasi catre gradinaritul organic? Uitati-va la gama Bakker cultivata organic

Articole recente

Cum sa va faceti propriul buchet de flori uscate!
Top 10 plante de gradina cu crestere rapida
Creatie proprie: buchete si aranjamente florale minunate pentru Ziua Mamei

Cos de cumparaturi

×

Product title

1 x 29,95 lei

Subtotal

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Ceska Republika Ceska Republika
 4. Deutschland Deutschland
 5. France France
 6. Italia Italia
 7. Magyarország Magyarország
 8. Nederland Nederland
 9. Österreich Österreich
 10. România România
 11. Schweiz Schweiz
 12. Suisse Suisse
 13. United Kingdom United Kingdom